14 03 2019

7. İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Fuarı ve Dünya Helal Zirvesi, 28 Kasım – 01 Aralık 2019 tarihleri arasında İstanbul'un en yeni fuar alanı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığının yüksek himayelerinde gerçekleşecektir.

İslam  İşbirliği  Teşkilatının  kuruluşları  olan;  İslam   Ülkeleri   Standardlar   ve   Metroloji   Enstitüsü (SMIIC) ve İslam Ticaretini Geliştirme Merkezi (ICDT) ana paydaşlığı ile Ticaret Bakanlığı, Dış İşleri Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı gibi ilgili bakanlıkların, birçok kurum ve STK’nın desteği ile 4 Trilyon Doları bulan helal ekonomisinin rotasını İstanbul’a döndürmek maksadı ile düzenlenen organizasyonun ana açılış programının Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleşmesi planlanıyor.

Dünya Helal Zirvesinde 2018 yılında 25 farklı ülkeden 60 konuşmacı sunumlarını yapmıştır. Konuşmacıların yanı sıra, 25 farklı ülkeden 5000 delege konferansları ilgiyle takip etmiş, bunun yanı sıra, birçok üniversiteden öğrenci konferanslara ilgi göstermiştir. İslam ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC), İslami Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) ve Discover Events İşbirliği ile gerçekleştirilen 6. İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Fuarı ise 35 farklı ülkeden 316 yerli ve yabancı firma stand açarak ürünlerini tanıtmıştır. Fuar kapsamında gerçekleşen B2B görüşmelerinde yurt dışından 200 yabancı satın almacının katılımı ile katılımcılar ve satın almacılar arasında toplantılar gerçekleşmiştir. Zirve ve Fuarı 29 Kasım - 02 Aralık 2018 tarihleri arasında 80 ülkeden 38.750 yerli ve yabancı ziyaret etmiştir. Ayrıca Dünyaca ünlü İngiliz Müslüman müzisyen ve hayırsever Yusuf İslam da Dünya Helal Zirvesi’nde konuşmacı olarak yer almıştır. Dünya Helal Zirvesi Konseyi adına kendisine ‘’Dünya Barış Ödülü’’ takdim edilmiştir.

Türkiye’yi Helal piyasasının merkezi yapmayı amaçlayan Dünya Helal Zirvesi ve eşzamanlı gerçekleştirecek olduğumuz 7. İİT Helal Fuarımızda, kurum ve kuruluşların yanı sıra, öncelikle gıda, turizm, finans, kozmetik ve diğer ilgili sektörlerden katılımcılarla birlikte tüm dünyada farkındalığın arttırılması hedeflemektedir.

Dünyanın en büyük helal organizasyonu olan Dünya Helal Zirvesi ve 7. İİT Helal Fuarı’nın bu alanda faaliyet gösteren ya da sektöre ilgi duyan girişimci kuruluşlara yol gösterici olacağı inancındayız. Sizlerin de 7.İİT Helal Fuarına katılımlarınızı diler, çalışmalarınızda başarılar temenni ederiz.

Katılım için İletişim Bilgileri

Dilara Gizem Doğan